Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Capelle aan den IJssel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Capelle aan den IJssel verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u op een veilige manier en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl treft u belangrijke details m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Daarbovenop kunt u online een brochure of een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Capelle aan den IJssel.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen variëren tussen €1750 tot wel €8700, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteCapelle aan den IJssel | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCapelle aan den IJssel
Postcode2901
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950

Kosten traplift Capelle aan den IJssel juni 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Capelle aan den IJssel. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.750 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€5.500 – €9.600€2.600 – €6.600halve dag
2 bochten€6.450 – €11.200€4.350 – €7.8005,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €12.500€5.050 – €10.8001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Capelle aan den IJssel.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Capelle aan den IJssel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. De meeste merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-capelle-aan-den-ijssel-2901

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Capelle aan den IJssel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast onderscheiden we buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.450 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 incl. montage.Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Capelle aan den IJssel door de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Capelle aan den IJssel. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Capelle aan den IJssel (https://www.capelleaandenijssel.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent zoekt uit of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vervolgens geven ze u details over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift uitzoeken die matcht met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel een aanvraag indienen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Rivierweg 111
 • 2903 AR, Capelle aan den IJssel
 • Website: www.capelleaandenijssel.nl
 • E-mailadres: wmo@capelleaandenijssel.nl
 • Telefoonnummer: 0102848331

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Capelle aan den IJssel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een productspecialist kan u een aantal opties tonen en informeert u over welke uitvoering in lijn is met uw wensen en budget. De meeste showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Capelle aan den IJssel.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Capelle aan den IJssel.

Geschikte merken
In Nederland zijn vijf goede leveranciers met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken staan bekend om een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftInnovatief en compact design
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden 5 professionele producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Strobbe, Minivator, Heymer. Erkende installateurs van de genoemde merken zijn Smienk, 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de montage van een traplift in Capelle aan den IJssel binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Handicare & Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 60.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Capelle aan den IJssel is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Capelle aan den IJssel communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 130 KG – 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie