Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schiedam

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Schiedam maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op deze website kunt u aan de slag met praktische specificaties wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Schiedam.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1800 tot wel €8200, incl. installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Schiedam | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteSchiedam
Postcode3118
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Schiedam mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Schiedam. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.300€1.700 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.500 – €9.700€2.900 – €6.7001/2 dag
Meerdere bochten€5.900 – €11.800€4.350 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€8.250 – €12.800€4.700 – €9.1005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Schiedam.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Schiedam is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u eenvoudig 60% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. De meeste verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-schiedam-3118

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Schiedam voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Verder verkoopt men systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 inclusief installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schiedam met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Schiedam. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Schiedam (https://www.schiedam.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat na of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een stoellift uitzoeken dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadserf 1
 • 3112 DZ, Schiedam
 • Website: www.schiedam.nl
 • E-mail: contact@schiedam.nl
 • Telefoonnummer: 14010

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Schiedam onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u meerdere uitvoeringen demonstreren en informeert welk merk/model rijmt met uw budget en situatie. Het gros van de showrooms verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Schiedam.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Schiedam.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf geschikte producenten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten waarborgen een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere populaire traplift fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer. Erkende installateurs van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Schiedam in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Handicare en Extrema hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Schiedam is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Schiedam werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal schommelt dat tussen de 130 KG & 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie