Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stellendam

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Stellendam biedt uitkomst! Flink wat senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u veilig en zonder moeite naar boven en naar beneden. Op deze pagina vindt u nuttige beschrijvingen aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Goeree-Overflakkee.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zorgeloos en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De kosten variëren tussen €2300 oplopend tot 8200, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Tarieven traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteGoeree-Overflakkee | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3251
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Stellendam mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Stellendam. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.850€1.600 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.650 – €8.800€2.650 – €5.5004,5 uur
2 bochten€5.950 – €11.300€3.800 – €7.6001 dag
Spiltrap€8.200 – €14.200€4.600 – €9.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Stellendam.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Stellendam is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Veel merken hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-stellendam-3251

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Stellendam voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien zijn er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 inclusief installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Goeree-Overflakkee (https://www.goeree-overflakkee.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent zoekt uit of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Na deze termijn sturen ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een lift laten plaatsen die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningin Julianaweg 45
 • 3241 XB, Goeree-Overflakkee
 • Website: www.goeree-overflakkee.nl
 • E-mailadres: info@goeree-overflakkee.nl
 • Telefoonnummer: 140187

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Stellendam bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u passende stoelliften demonstreren en adviseert welk merk/model in lijn is met uw situatie. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel bieden wij leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Stellendam.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Stellendam.

Bekende merken
In uw omgeving zijn enkele erkende merken met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten verzekeren een snelle montage en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal betrouwbare fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa. Populaire dealers van de genoemde merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een fijne huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Stellendam al binnen 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals ThyssenKrupp & TipTop bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Flow.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Stellendam is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Stellendam communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 130 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie