Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ooltgensplaat

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Ooltgensplaat vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en op een prettige manier de trap op en af. Aan de hand van deze website treft u waardevolle specificaties t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Goeree-Overflakkee.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2100 tot zo’n €10100, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Goeree-Overflakkee | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3257
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Ooltgensplaat juli 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs is afhankelijk van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.100 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Ooltgensplaat. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.700 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.650 – €8.400€3.500 – €6.900Dagdeel
Meerdere bochten€6.050 – €10.100€4.450 – €7.300Hele dag
Spiltrap€8.400 – €14.400€4.950 – €9.7005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ooltgensplaat.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ooltgensplaat kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u eenvoudig 40% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-ooltgensplaat-3257

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Ooltgensplaat voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Verder verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Goeree-Overflakkee (https://www.goeree-overflakkee.nl).
 2. Uw consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als opstapjes of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-13 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een traplift aanschaffen die in lijn is met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of direct een aanvraag indienen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningin Julianaweg 45
 • 3241 XB, Goeree-Overflakkee
 • Website: www.goeree-overflakkee.nl
 • E-mail: info@goeree-overflakkee.nl
 • Telefoonnummer: 140187

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Ooltgensplaat subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire systemen demonstreren en adviseert u over welk type lift past voldoet aan uw budget en situatie. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Ooltgensplaat.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Ooltgensplaat.

Populaire merken
In uw omgeving zijn enkele professionele ontwikkelaars operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers hanteren een korte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit enkele erkende merken Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema. Populaire (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, Vegro, RecentLift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het kopen van een passende huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Ooltgensplaat binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Stannah of Strobbe verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Ooltgensplaat is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Ooltgensplaat hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 115 KG – 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort type woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie