Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Goedereede

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Goedereede verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u weer zelf en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina treft u belangrijke informatie omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Goeree-Overflakkee.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1750 en €8300, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Goeree-Overflakkee | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3252
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Goedereede mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt bepaald door 2 factoren: uw trapsituatie en de gewenste opties. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Goedereede. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.850 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.400 – €9.700€3.400 – €6.6001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €11.900€4.350 – €7.000Eén dag
Draaiende trap€7.750 – €12.000€4.950 – €9.300Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Goedereede.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Goedereede is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u tot wel 55% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat verkopers bieden een assortiment met gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-goedereede-3252

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Goedereede voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Bovendien verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.400 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 inclusief plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eendraaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende firma die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Goeree-Overflakkee (https://www.goeree-overflakkee.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vervolgens verstrekken ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een traplift selecteren die aansluit op uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of gelijk een WMO-melding doen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningin Julianaweg 45
 • 3241 XB, Goeree-Overflakkee
 • Website: www.goeree-overflakkee.nl
 • E-mail: info@goeree-overflakkee.nl
 • Telefoonnummer: 140187

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Goedereede vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u de populaire stoelliften demonstreren en geeft aan welk type lift past matcht met uw trap, situatie en budget. Veel verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel treft u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Goedereede.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Goedereede.

Geschikte merken
In ons land zijn enkele bekende producenten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten werken met een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan een aantal populaire fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Heymer, Extrema, Platinum, Triwa. Gerenommeerde aanbieders van deze modellen zijn PractiComfort, RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het vinden van de beste huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de montage van een traplift in Goedereede in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Minivator & Extrema bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Goedereede is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Goedereede hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans valt dit binnen een marge van 105 KG tot 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie