Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ouddorp

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Ouddorp biedt uitkomst! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Via deze website kunt u aan de slag met belangrijke gegevens betreffende trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de montagekosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Goeree-Overflakkee.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2200 tot maar liefst €8100, inclusief montage.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGoeree-Overflakkee | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3253
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Ouddorp mei 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.350 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel bekijkt u de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Ouddorp. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.550 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.200 – €8.000€2.900 – €5.200Dagdeel
Twee bochten€6.050 – €11.900€4.350 – €7.3006 uur
Wenteltrap€8.050 – €12.100€4.700 – €10.7001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ouddorp.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Ouddorp is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u al snel 60% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ouddorp-3253

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Ouddorp voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Verder onderscheiden we systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.750 incl. plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.750. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Deze variant heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Goeree-Overflakkee (https://www.goeree-overflakkee.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Daarna geven ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een model laten plaatsen die voldoet aan uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningin Julianaweg 45
 • 3241 XB, Goeree-Overflakkee
 • Website: www.goeree-overflakkee.nl
 • E-mailadres: info@goeree-overflakkee.nl
 • Telefoonnummer: 140187

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Ouddorp subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een adviespunt of winkel in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u een aantal modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Ouddorp.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ouddorp.

Bekende merken
In ons land zijn enkele geschikte merken operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten beloven een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere erkende fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema, Triwa. Erkende aanbieders van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen met het vinden van een prettige huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Ouddorp in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Minivator + RecentLift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1000.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Ouddorp is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ouddorp werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal valt dit binnen een marge van 125 KG en 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie