Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordeloos

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Noordeloos maak langer thuiswonen mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en comfortabel blijven genieten van uw woning. Hieronder leest u bruikbare gegevens omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u direct een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1850 tot zo’n €9500, incl. installatie.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Molenlanden | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode4225
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Noordeloos april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.400.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Noordeloos. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.400€1.700 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.100€2.950 – €6.2001/2 dag
Meerdere bochten€6.550 – €10.000€3.600 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€7.950 – €14.300€5.100 – €10.9005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Noordeloos.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Noordeloos kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 55% op de aankoopprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. De meeste fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-noordeloos-4225

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle producten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Noordeloos voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder bestaan er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 inclusief installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Molenlanden. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een stoellift laten installeren die rijmt met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mail: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Noordeloos bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte liften laten zien en adviseert welke uitvoering past bij uw wensen en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Noordeloos.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Noordeloos.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 geschikte fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers garanderen een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf grote leveranciers Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Erkende specialisten van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Noordeloos al binnen 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Otolift of Heymer bieden een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Platinum Horizon.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Noordeloos is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Noordeloos verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG tot 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie