Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwendijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Nieuwendijk vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze website leest u bruikbare tips betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de onkosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Altena.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zorgeloos en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2050 tot zo’n €9800, incl. installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAltena | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4255
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Nieuwendijk april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs hangt af van 2 onderdelen: het type trap en de gewenste opties. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Ook geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel verschaffen we de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Nieuwendijk. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.800 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.800 – €8.800€3.000 – €6.1001/2 dag
Twee bochten€6.300 – €11.900€4.200 – €7.9006,5 uur
Wenteltrap€8.500 – €14.500€5.100 – €10.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwendijk.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuwendijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-nieuwendijk-4255

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Nieuwendijk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 incl. montage.Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €10.000. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Altena. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur beslist of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een type uitzoeken die in lijn is met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk hulp aanvragen? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Nieuwendijk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een adviespunt of winkel in de regio. Een productspecialist kan u een aantal uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem aansluit op uw woning en budget. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bieden wij winkels en producenten die ook liften monteren in Nieuwendijk.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Nieuwendijk.

Professionele merken
In ons land zijn een aantal betrouwbare fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten garanderen een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit meerdere grote ontwikkelaars Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Extrema, Minivator, Platinum, Strobbe. Erkende aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het vinden van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Nieuwendijk binnen een paar weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Stannah of Strobbe hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nieuwendijk is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Nieuwendijk communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis ligt dat tussen de 130 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie