Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sleeuwijk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Sleeuwijk verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Hieronder kunt u aan de slag met praktische adviezen aangaande trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, technische details, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Altena.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder risico en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2350 en €8400, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Altena | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4254
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Parallel

Kosten traplift Sleeuwijk mei 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.100 of nog duurder.
 • Extra opties als een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte treft u de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Sleeuwijk. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.500€1.850 – €2.1004 uur
1 bocht€4.650 – €9.300€2.550 – €5.400Dagdeel
Meerdere bochten€5.650 – €10.900€3.750 – €7.700Eén dag
Spiltrap€8.500 – €14.100€4.700 – €9.1005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Sleeuwijk.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Sleeuwijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u tot wel 55% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. Veel verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-sleeuwijk-4254

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Sleeuwijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een klaprail.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Altena. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent verkent of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een lift selecteren die rijmt met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of meteen hulp aanvragen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Sleeuwijk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en informeert welk type lift past in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel treft u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Sleeuwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Sleeuwijk.

Geschikte merken
In ons land zijn meerdere erkende producenten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers beloven een snelle levering en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn vijf grote leveranciers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa. Bekende montagepartners van bovengenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Sleeuwijk in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Minivator & PractiComfort bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Otolift Air.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Sleeuwijk is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Sleeuwijk communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard schommelt dat tussen de 120 KG tot 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie