Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Drongelen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Drongelen verschaft u die mogelijkheid! Flink wat senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina treft u waardevolle informatie betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Altena.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1800 tot maar liefst €9800, incl. plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Altena | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4267
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Drongelen mei 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Vaak geldt er een meerprijs voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.400 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische draaifunctie van de stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Drongelen. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.600€1.650 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.000 – €8.700€3.050 – €6.6005 uur
Meerdere bochten€6.150 – €10.400€3.650 – €7.700Eén dag
Spiltrap€7.700 – €13.600€5.550 – €9.000Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Drongelen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Drongelen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u al snel 45% – 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-drongelen-4267

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Drongelen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.250 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 incl. installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan installeren. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Altena. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang comfortabel van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een systeem kopen die aansluit op uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer informatie of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mail: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Drongelen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende uitvoeringen tonen en vertelt welke uitvoering aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel staan de meest populaire aanbieders die ook leveren in Drongelen.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Drongelen.

Professionele merken
In ons land zijn diverse geschikte ontwikkelaars werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten bieden een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn een aantal bekende fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer. Betrouwbare verkopers van deze modellen zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een prettige huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Drongelen binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Platinum & PractiComfort beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Sadler.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Drongelen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Drongelen hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel schommelt dat tussen de 120 KG – 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie