Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Meeuwen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Meeuwen maakt het mogelijk! Veel senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u veilig en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op deze pagina treft u handige specificaties t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Daarnaast kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Altena.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1500 tot maar liefst €9500, inclusief installatie.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAltena | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4268
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Meeuwen april 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs hangt af van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.000 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een meedraaiende stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Meeuwen. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.450€1.700 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.300 – €8.800€3.150 – €5.5001/2 dag
2 bochten€6.350 – €11.300€3.800 – €8.000Hele dag
Spiltrap€7.500 – €12.900€4.650 – €10.1001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Meeuwen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Meeuwen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u tot wel 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-meeuwen-4268

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Meeuwen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenextreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenverplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Altena. Burgers met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een lift laten monteren die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct hulp aanvragen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mail: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Meeuwen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u de populaire liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Meeuwen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Meeuwen.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn enkele goede producenten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers verzekeren een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele populaire leveranciers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator. Grote (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een goede huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Meeuwen binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Otolift of RecentLift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Triwa TR 80.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Meeuwen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Meeuwen communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken ligt dat tussen de 105 KG & 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie