Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ulvenhout

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Ulvenhout maakt het mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zorgeloos en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met uitgebreide adviezen t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, de werking, de geschatte kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Breda.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De tarieven variëren tussen €1950 tot zo’n €9200, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBreda | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4851
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Ulvenhout juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt bepaald door twee aspecten: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.050 of meer.
 • Opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Ulvenhout. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.750 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.450 – €8.600€3.400 – €5.8005 uur
Meerdere bochten€6.100 – €10.400€3.700 – €7.9006 uur
Wenteltrap€8.100 – €13.700€5.500 – €9.900Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ulvenhout.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ulvenhout is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat merken hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-ulvenhout-4851

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Ulvenhout voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 incl. installatie. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele upgrades zoals een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Breda via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Breda. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Breda (https://www.breda.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert beslist of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-14 weken. Aansluitend sturen ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een stoellift uitkiezen die aansluit op uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Claudius Prinsenlaan 10
 • 4811 DJ, Breda
 • Website: www.breda.nl
 • E-mailadres: gemeente@breda.nl
 • Telefoonnummer: 14076

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Ulvenhout onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende uitvoeringen laten zien en vertelt welk systeem rijmt met de situatie en het budget. Een groot deel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften monteren in Ulvenhout.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ulvenhout.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn verschillende betrouwbare fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars focussen zich op een snelle levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het schema hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren een aantal grote fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer. Betrouwbare verkopers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Ulvenhout binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Triwa of Extrema verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Ulvenhout is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ulvenhout verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 105 KG & 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie