Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Terheijden

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Terheijden biedt uitkomst! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. In het volgende overzicht treft u belangrijke adviezen m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u ook meteen op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Drimmelen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen variëren tussen €2150 & €9000, incl. plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Drimmelen | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4844
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftPlatinum Curve

Kosten traplift Terheijden juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder bekijkt u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Terheijden. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.300€1.600 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€5.500 – €9.600€2.650 – €6.7004,5 uur
Twee bochten€6.250 – €11.100€4.100 – €7.4001 dag
Draaiende trap€7.650 – €13.700€4.550 – €10.9006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Terheijden.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Terheijden is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de leveranciers hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-terheijden-4844

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Terheijden voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 inclusief montage. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Drimmelen door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Drimmelen. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Drimmelen (https://www.drimmelen.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een traplift uitkiezen dat past bij uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of snel een aanvraag indienen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Park 1
 • 4921 BV, Drimmelen
 • Website: www.drimmelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@drimmelen.nl
 • Telefoonnummer: 140162

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Terheijden zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een productspecialist kan u verschillende liften demonstreren en adviseert u over welk type lift past past bij uw situatie. Veel dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Terheijden.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Terheijden.

Geschikte merken
In Nederland zijn vijf populaire traplift bouwers met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftInnovatief en compact design
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende populaire merken Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Platinum, Extrema, Strobbe, Triwa. Gerenommeerde adviseurs van deze modellen zijn Vegro, 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist geeft tips en advies voor het vinden van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de montage van een traplift in Terheijden binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Platinum + Strobbe verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Stannah Starla.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Terheijden is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Terheijden werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen ligt dat tussen de 105 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie