Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Prinsenbeek

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Prinsenbeek verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kan men zonder zorgen en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Via Trapliftexpert.nl leest u uitgebreide informatie wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u gratis en zonder moeite een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Breda.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De prijzen variëren tussen €1750 tot zo’n €8800, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBreda | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4841
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Prinsenbeek april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs hangt af van 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Ook geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 incl. montage.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Prinsenbeek. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.800€1.850 – €2.3501/2 dag
1 bocht€5.200 – €8.200€2.600 – €5.8004,5 uur
Twee bochten€6.050 – €11.200€3.850 – €7.800Eén dag
Wenteltrap€7.800 – €14.300€5.550 – €9.000Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Prinsenbeek.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Prinsenbeek is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste aanbieders bieden een assortiment met 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-prinsenbeek-4841

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Prinsenbeek voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.400 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief montage. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen kosten al gauw €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Breda door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Breda. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Breda (https://www.breda.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert bekijkt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-14 weken. Aansluitend verstrekken ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een systeem selecteren die aansluit op uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of gelijk aanmelden voor de WMO? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Claudius Prinsenlaan 10
 • 4811 DJ, Breda
 • Website: www.breda.nl
 • E-mail: gemeente@breda.nl
 • Telefoonnummer: 14076

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Prinsenbeek vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire opties tonen en geeft aan welk type lift past aansluit op de situatie en het budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Prinsenbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Prinsenbeek.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere betrouwbare traplift fabrikanten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken werken met een korte levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 populaire ontwikkelaars De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe. Grote verkopers van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de montage van een traplift in Prinsenbeek binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Triwa + Heymer verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Prinsenbeek is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Prinsenbeek hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak valt dit binnen een marge van 135 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie