Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bavel

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Bavel maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u veilig en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met belangrijke gegevens m.b.t. trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Breda.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2200 tot maar liefst €8200, incl. montage.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Breda | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4854
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Bavel april 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.200.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.000 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Bavel. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.750 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€4.900 – €9.200€2.850 – €6.000halve dag
Twee bochten€6.200 – €10.500€3.750 – €8.000Eén dag
Draaiende trap€8.550 – €12.900€5.000 – €10.500Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Bavel.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Bavel is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u tot wel 45% – 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Het gros van de merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-bavel-4854

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Bavel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 inclusief montage. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Breda door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Breda. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Breda (https://www.breda.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur verkent of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-14 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten installeren die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct hulp aanvragen? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Claudius Prinsenlaan 10
 • 4811 DJ, Breda
 • Website: www.breda.nl
 • E-mail: gemeente@breda.nl
 • Telefoonnummer: 14076

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Bavel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire systemen tonen en vertelt welk systeem in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht staan leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Bavel.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Bavel.

Bekende merken
In Nederland zijn verschillende bekende traplift bouwers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers hanteren een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de volgende tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf geschikte fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema, Minivator. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitzoeken van de beste huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Bavel in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Handicare of Strobbe hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 10.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Bavel is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Bavel werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal schommelt dat tussen de 120 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie