Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Galder

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Galder biedt uitkomst! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze webpagina bieden wij bruikbare gegevens ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de (montage)kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Alphen-Chaam.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schommelen tussen €2600 tot maar liefst €9300, inclusief plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Alphen-Chaam | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4855
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Galder juli 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook komen er additionele kosten bij voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.000 of meer.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Galder. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.750 – €2.3501/2 dag
1 bocht€5.050 – €8.400€3.400 – €5.3005 uur
2 bochten€6.400 – €11.600€4.500 – €7.900Hele dag
Wenteltrap€7.700 – €13.600€5.400 – €10.2006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Galder.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Galder kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u maar zo 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. De meeste aanbieders bieden een assortiment met 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-galder-4855

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Galder voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.700 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 incl. montage.Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alphen-Chaam binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Alphen-Chaam. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Alphen-Chaam (https://www.alphen-chaam.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent beslist of de traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Na deze termijn verstrekken ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt nu een lift kiezen die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Meer weten of direct aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Willibrordplein 1
 • 5131 AV, Alphen-Chaam
 • Website: www.alphen-chaam.nl
 • E-mailadres: zorg@alphen-chaam.nl
 • Telefoonnummer: 0135083070

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Galder onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal mogelijkheden laten zien en geeft aan welk soort lift aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Galder.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Galder.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende betrouwbare leveranciers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan in voor een korte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren 5 grote producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Platinum, Strobbe, Triwa, Heymer. Betrouwbare specialisten van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het kopen van een goede huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal de montage van een traplift in Galder binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Triwa of TipTop hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Galder is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Galder werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak fluctueert dat tussen de 125 KG tot 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie