Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Loosbroek

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Loosbroek vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u risicoloos en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met belangrijke specificaties aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Bernheze.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2450 oplopend tot 8500, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBernheze | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5472
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Solus

Kosten traplift Loosbroek juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.200 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel verschaffen we de richtprijs van het installeren van een traplift in Loosbroek. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.550 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.000 – €8.100€3.500 – €5.500halve dag
Meerdere bochten€5.700 – €11.100€4.050 – €7.1006 uur
Spiltrap€7.950 – €12.200€4.800 – €10.8001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Loosbroek.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Loosbroek kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Het gros van de verkooppunten bieden een assortiment met 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-loosbroek-5472

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Loosbroek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 incl. montage.Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bernheze via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Bernheze. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode veilig en prettig thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Bernheze (https://www.bernheze.org).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een stoellift laten monteren die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Misse 6
 • 5384 BZ, Bernheze
 • Website: www.bernheze.org
 • E-mail: gemeente@bernheze.org
 • Telefoonnummer: 0412458888

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Loosbroek vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of meerdere trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en adviseert welk soort lift past bij uw budget en situatie. Veel verkooppunten verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder bieden wij leveranciers en merken die ook liften installeren in Loosbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Loosbroek.

Populaire merken
In Nederland zijn verschillende geschikte ontwikkelaars operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars garanderen een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren vijf betrouwbare traplift bouwers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Strobbe, Triwa, Heymer, Platinum. Gerenommeerde aanbieders van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Loosbroek binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Triwa of Extrema beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Loosbroek is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Loosbroek communiceert een maximale draagkracht in KG. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie