Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Well

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Well kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zonder risico en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met uitgebreide gegevens m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u direct een brochure of een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Bergen Limburg.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een veilige en aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De totale kosten schommelen tussen €2300 en €9700, incl. installatie.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Bergen Limburg | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5855
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Well juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor upgrades als een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.100 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Well. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.600 – €2.2503,5 uur
1 bocht€4.750 – €9.700€2.750 – €6.7005 uur
Twee bochten€5.600 – €10.700€3.650 – €7.800Hele dag
Wenteltrap€8.550 – €13.000€5.350 – €10.1001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Well.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Well kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 50% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Meer en meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-well-5855

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Well voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 inclusief plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen Limburg met de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bergen Limburg. Burgers met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Bergen Limburg (https://www.bergen.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent analyseert of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door opstapjes of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn krijgt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een model kopen die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 2
 • 5854 AX, Bergen Limburg
 • Website: www.bergen.nl
 • E-mailadres: info@bergen.nl
 • Telefoonnummer: 0485348383

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Well subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en adviseert welk soort lift rijmt met uw woning en budget. Veel winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Well.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Well.

Populaire merken
In ons land zijn diverse betrouwbare traplift fabrikanten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten staan in voor een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 erkende producenten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Minivator, Extrema, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde montagepartners van deze modellen zijn Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een goede huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Well binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn + Extrema verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Platinum Horizon.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Well is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Well benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 115 KG & 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort type woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie