Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stevensbeek

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Stevensbeek verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u op een veilige manier en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina bekijkt u belangrijke beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de kosten, de WMO regelingen en veiligheid. Daarbovenop kunt u online en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Sint Anthonis.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2500 tot maar liefst €9500, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Sint Anthonis | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5844
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Stevensbeek juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak geldt er een meerprijs voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.200 incl. montage.
 • Opties zoals een driepuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Stevensbeek. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.700 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.400 – €9.900€2.650 – €5.100halve dag
Twee bochten€6.450 – €10.700€3.950 – €8.0006,5 uur
Draaiende trap€8.500 – €12.500€4.950 – €10.2006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Stevensbeek.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Stevensbeek is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u al snel 40% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-stevensbeek-5844

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Stevensbeek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 inclusief installatie. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sint Anthonis met de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Sint Anthonis. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sint Anthonis (https://www.sintanthonis.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een traplift selecteren die rijmt met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Brink 3
 • 5845 BH, Sint Anthonis
 • Website: www.sintanthonis.nl
 • E-mailadres: stbus@sintanthonis.nl
 • Telefoonnummer: 0485388888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Stevensbeek zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u verschillende liften laten zien en geeft aan welk type lift past matcht met uw situatie. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Stevensbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Stevensbeek.

Goede merken
In uw regio zijn enkele professionele leveranciers actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan bekend om een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier direct een traplift kopen. In het schema hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele professionele ontwikkelaars Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema, Minivator. Grote dealers van bovengenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de montage van een traplift in Stevensbeek binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Platinum en PractiComfort verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 10.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Stevensbeek is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Stevensbeek hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 130 KG & 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie