Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vortum-Mullem

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Vortum-Mullem vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. In het volgende overzicht bekijkt u handige tips ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, de werking, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Daarnaast kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Boxmeer.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2200 tot maar liefst €8400, inclusief montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Boxmeer | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5827
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Vortum-Mullem juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.050 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een opklapbare rail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel verstrekken wij de richtprijzen van het monteren van een traplift in Vortum-Mullem. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.400€1.550 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.550 – €9.700€3.150 – €5.9004,5 uur
Meerdere bochten€5.650 – €11.600€3.550 – €7.0001 dag
Spiltrap€8.550 – €12.700€4.700 – €9.1006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Vortum-Mullem.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Vortum-Mullem is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u zo 50% op de nieuwprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-vortum-mullem-5827

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Vortum-Mullem voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 inclusief installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Boxmeer binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Boxmeer. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Boxmeer (https://www.boxmeer.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat na of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment krijgt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een traplift laten monteren die matcht met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of wilt u aan de slag met een aanvraag? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5831 JX, Boxmeer
 • Website: www.boxmeer.nl
 • E-mailadres: gemeente@boxmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0485585911

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Vortum-Mullem onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire uitvoeringen laten zien en vertelt welke uitvoering matcht met uw woning en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij winkels en producenten die ook liften monteren in Vortum-Mullem.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Vortum-Mullem.

Populaire merken
In uw regio zijn diverse betrouwbare leveranciers werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken beloven een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende geschikte merken De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er ook producten verkocht van Heymer, Extrema, Platinum, Strobbe, Triwa. Erkende dealers van merken als deze zijn TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Vortum-Mullem al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als ThyssenKrupp & Strobbe hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Vortum-Mullem is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Vortum-Mullem hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 105 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie