Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vierlingsbeek

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Vierlingsbeek biedt uitkomst! Een groot aantal senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u risicoloos en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Onderstaand kunt u aan de slag met bruikbare tips inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Boxmeer.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1550 en €8200, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBoxmeer | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5821
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Vierlingsbeek april 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.050 of meer.
 • Extra opties zoals een automatische schuifrail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel verschaffen we de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Vierlingsbeek. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.550 – €2.300halve dag
1 bocht€4.800 – €8.200€3.250 – €6.9005 uur
2 bochten€5.750 – €10.000€4.300 – €8.0005,5 uur
Spiltrap€7.800 – €14.400€5.050 – €9.8005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Vierlingsbeek.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Vierlingsbeek kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u al snel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-vierlingsbeek-5821

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Vierlingsbeek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast onderscheiden we systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 incl. installatie. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Boxmeer binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Boxmeer. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Boxmeer (https://www.boxmeer.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een traplift kopen dat past bij uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5831 JX, Boxmeer
 • Website: www.boxmeer.nl
 • E-mail: gemeente@boxmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0485585911

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Vierlingsbeek zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u passende stoelliften tonen en informeert welk systeem past bij uw trap, situatie en budget. Veel verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder treft u aanbieders en merken die ook liften monteren in Vierlingsbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Vierlingsbeek.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf betrouwbare producenten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten verzekeren een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 betrouwbare merken Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Platinum, Extrema, Strobbe, Minivator. Erkende verkopers van deze modellen zijn Smienk, Vegro, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het kopen van een goede huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de montage van een traplift in Vierlingsbeek binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp + Strobbe verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Vierlingsbeek is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Vierlingsbeek benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 130 KG en 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie