Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Merselo

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Merselo biedt uitkomst! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en op een prettige manier de trap op en af. Via onze vergelijker vindt u belangrijke tips omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, technische details, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kan men gelijk en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Venray.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €2600 tot zo’n €8000, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Venray | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5815
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Merselo juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.300 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Merselo. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.850 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.300 – €8.000€2.650 – €5.6001/2 dag
2 bochten€6.450 – €11.300€4.000 – €7.100Hele dag
Spiltrap€8.050 – €14.300€4.900 – €10.800Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Merselo.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Merselo kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u zo 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-merselo-5815

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Merselo voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.350 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.400 incl. installatie. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venray d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Venray. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Venray (https://www.venray.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent verkent of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem aanschaffen die voldoet aan uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer informatie of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 5801 MB, Venray
 • Website: www.venray.nl
 • E-mail: gemeente@venray.nl
 • Telefoonnummer: 0478523333

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Merselo lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel/showroom in de regio. Een productspecialist kan u verschillende modellen tonen en adviseert welk model rijmt met de situatie en het budget. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht treft u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Merselo.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Merselo.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere populaire traplift bouwers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten garanderen een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse betrouwbare ontwikkelaars Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa, Minivator. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Merselo in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Handicare of Smienk verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1000XXL.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Merselo is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Merselo hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de basis ligt dat tussen de 120 KG tot 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie