Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leunen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Leunen maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Aan de hand van deze website vindt u praktische specificaties omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de montagekosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u ook meteen en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Venray.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1800 oplopend tot 8500, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Venray | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5809
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 80

Kosten traplift Leunen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.200 incl. montage.
 • Opties zoals een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel bieden wij de begrote kosten van het installeren van een traplift in Leunen. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.550 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.200 – €8.100€2.550 – €6.200halve dag
Twee bochten€6.300 – €11.000€3.900 – €7.5006,5 uur
Spiltrap€7.700 – €12.900€4.800 – €10.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Leunen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Leunen is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat aanbieders bieden een assortiment met 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-leunen-5809

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Leunen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.600 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.400 incl. installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eenvierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venray binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Venray. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Venray (https://www.venray.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een stoellift laten installeren die aansluit op uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of snel hulp aanvragen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 5801 MB, Venray
 • Website: www.venray.nl
 • E-mailadres: gemeente@venray.nl
 • Telefoonnummer: 0478523333

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Leunen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende liften demonstreren en adviseert u over welke uitvoering in lijn is met uw wensen en budget. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder bekijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Leunen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Leunen.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende erkende merken met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten garanderen een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaGoede onderhoudscontracten
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren een aantal populaire producenten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Extrema, Minivator, Triwa, Platinum. Betrouwbare specialisten van de genoemde merken zijn TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een fijne huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Leunen binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Otolift & 123 traplift beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000XXL.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Leunen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Leunen verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel ligt dat tussen de 120 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie