Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oirlo

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Oirlo maakt het mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op de traplift-vergelijker bekijkt u nuttige beschrijvingen inzake trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, hoe de producten werken, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Uiteraard kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Venray.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2600 en €8000, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteVenray | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5808
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Oirlo april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs komt tot stand middels twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.450 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel voorzien we u van de begrote kosten van het installeren van een traplift in Oirlo. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.700 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.950 – €8.400€3.500 – €5.2004,5 uur
2 bochten€6.550 – €11.400€3.950 – €7.2005,5 uur
Draaiende trap€7.600 – €13.700€4.600 – €9.4001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Oirlo.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oirlo is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u al snel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Steeds meer showrooms bieden een assortiment met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-oirlo-5808

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Oirlo voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 incl. installatie. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venray via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Venray. Burgers met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode veilig en prettig thuis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Venray (https://www.venray.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een lift laten installeren die aansluit op uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 5801 MB, Venray
 • Website: www.venray.nl
 • E-mailadres: gemeente@venray.nl
 • Telefoonnummer: 0478523333

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Oirlo onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire opties introduceren en adviseert u over welk systeem past bij uw wensen en budget. De meeste winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Oirlo.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Oirlo.

Goede merken
In ons land zijn enkele goede fabrikanten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten bieden een snelle montage en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf goede merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij worden er ook producten verkocht van Platinum, Minivator, Extrema, Heymer, Triwa. Grote dealers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Oirlo al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Minivator & Extrema verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Platinum Horizon.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oirlo is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Oirlo verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis fluctueert dat tussen de 125 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie