Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Venray

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Venray maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met praktische tips omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Venray.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De prijzen schommelen tussen €1600 en €9800, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteVenray | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5803
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Venray mei 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De prijs hangt af van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.600 of nog duurder.
 • Extra opties als een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte voorzien we u van de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Venray. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.750 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.450 – €8.500€3.200 – €6.9004,5 uur
Meerdere bochten€6.500 – €11.900€3.850 – €7.800Hele dag
Wenteltrap€7.900 – €14.100€4.700 – €9.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Venray.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Venray kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u eenvoudig 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkopers hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-venray-5803

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Venray voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Ook zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 inclusief installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venray via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Venray. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Venray (https://www.venray.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent bekijkt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een traplift uitzoeken die matcht met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 5801 MB, Venray
 • Website: www.venray.nl
 • E-mail: gemeente@venray.nl
 • Telefoonnummer: 0478523333

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Venray lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte modellen demonstreren en informeert u over welk systeem voldoet aan uw woning en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst treft u aanbieders en merken die ook leveren in Venray.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Venray.

Erkende merken
In uw omgeving zijn verschillende betrouwbare merken operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten werken met een korte levertijd en een goede service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse bekende ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Extrema, Heymer, Platinum. Erkende adviseurs van deze modellen zijn TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Venray binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals ThyssenKrupp & PractiComfort verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Venray is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Venray hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Vaak ligt dat tussen de 120 KG & 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie