Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Smakt

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Smakt maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zonder moeite van uw hele huis genieten. Op deze site vindt u belangrijke details aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, de werking, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Venray.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2250 tot zo’n €8600, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVenray | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5817
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Smakt juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.350 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Smakt. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.700 – €2.300Dagdeel
1 bocht€5.150 – €8.800€2.500 – €6.2005 uur
2 bochten€5.500 – €10.300€4.200 – €7.200Hele dag
Spiltrap€7.800 – €12.000€5.100 – €9.6001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Smakt.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Smakt is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u tot wel 40% – 45% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkopers bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-smakt-5817

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning is er een passende oplossing. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Smakt voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 inclusief installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venray via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Venray. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beslist of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een veilige manier thuis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Venray (https://www.venray.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een model laten monteren dat past bij uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel een aanvraag indienen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 5801 MB, Venray
 • Website: www.venray.nl
 • E-mail: gemeente@venray.nl
 • Telefoonnummer: 0478523333

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Smakt onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u verschillende modellen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering matcht met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst vergelijkt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Smakt.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Smakt.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele professionele traplift fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten staan voor een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren enkele grote merken Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Strobbe, Minivator, Platinum, Heymer. Bekende specialisten van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Smakt binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Stannah of TipTop hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950+.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Smakt is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Smakt verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG tot 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie