Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heide

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Heide vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u risicoloos en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker leest u praktische adviezen betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, technische details, de geschatte kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u online een brochure of een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Venray.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1950 tot maar liefst €10100, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Venray | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5812
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Heide juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €6.950 incl. montage.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Heide. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.850 – €2.2004 uur
1 bocht€5.050 – €8.000€2.900 – €5.3004,5 uur
2 bochten€5.600 – €11.200€4.200 – €7.7006 uur
Wenteltrap€7.850 – €14.300€5.100 – €10.8006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Heide.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heide is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aankoopprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-heide-5812

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Heide voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Ook bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap start bij €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 incl. installatie. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venray met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Venray. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Venray (https://www.venray.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een model selecteren dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of meteen een aanvraag indienen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 5801 MB, Venray
 • Website: www.venray.nl
 • E-mail: gemeente@venray.nl
 • Telefoonnummer: 0478523333

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Heide zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u de populaire liften demonstreren en informeert u over welk model rijmt met de situatie en het budget. Veel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Heide.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Heide.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende populaire producenten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten hanteren een snelle montage en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan diverse betrouwbare producenten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er ook producten verkocht van Platinum, Extrema, Minivator, Triwa, Heymer. Grote verkopers van dergelijke merken zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een passende huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de installatie van een traplift in Heide binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Handicare & Extrema hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Heide is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Heide verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans wisselt dat tussen de 125 KG tot 160 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie