Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Castenray

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Castenray kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u weer zelf en comfortabel blijven genieten van uw woning. Via deze website kunt u aan de slag met bruikbare beschrijvingen aangaande trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Venray.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2450 oplopend tot 9100, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVenray | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5811
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift Castenray juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000 of meer.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u de begrote kosten van het monteren van een traplift in Castenray. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.750 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.350 – €9.000€3.150 – €5.3005 uur
2 bochten€5.900 – €10.400€3.600 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€7.600 – €14.100€5.000 – €10.2001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Castenray.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Castenray kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 30% – 50% op de aanschafwaarde. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de leveranciers hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-castenray-5811

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Castenray voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.200 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.750 inclusief plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venray met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Venray. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn veilig en prettig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Venray (https://www.venray.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur verkent of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een lift laten installeren die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 5801 MB, Venray
 • Website: www.venray.nl
 • E-mail: gemeente@venray.nl
 • Telefoonnummer: 0478523333

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Castenray onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u de populaire stoelliften tonen en informeert welke uitvoering aansluit op uw wensen en budget. Het gros van de winkeliers verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht staan leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Castenray.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Castenray.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf bekende ontwikkelaars actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levering en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse grote leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Platinum, Heymer, Strobbe, Minivator. Bekende wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitzoeken van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Castenray al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Minivator & Extrema verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Castenray is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Castenray benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG & 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie