Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Veulen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Veulen maak langer thuiswonen mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zorgeloos en zonder moeite van uw hele huis genieten. Op deze pagina kunt u aan de slag met handige beschrijvingen over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Venray.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen variëren tussen €1650 tot zo’n €9400, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteVenray | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5814
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Veulen mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien zijn er extra kosten voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.550.
 • Extra’s zoals een luxe stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Veulen. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.850 – €2.150halve dag
1 bocht€4.700 – €9.500€3.150 – €5.6005 uur
Meerdere bochten€6.450 – €10.600€3.550 – €7.9006 uur
Draaiende trap€7.600 – €13.100€5.500 – €10.000Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Veulen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Veulen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u zo 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-veulen-5814

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Veulen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 inclusief montage. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.750. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venray via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Venray. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Venray (https://www.venray.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat na of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een lift laten plaatsen die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 5801 MB, Venray
 • Website: www.venray.nl
 • E-mail: gemeente@venray.nl
 • Telefoonnummer: 0478523333

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Veulen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de omgeving. Een productspecialist kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en informeert u over welke uitvoering rijmt met uw woning en budget. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Veulen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Veulen.

Geschikte merken
In ons land zijn vijf goede traplift bouwers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn vijf populaire producenten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Platinum, Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa. Grote aanbieders van deze modellen zijn Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het vinden van een goede huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Veulen binnen een paar weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp en Strobbe bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Sadler.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Veulen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Veulen hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis ligt dat tussen de 110 KG – 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie