Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ysselsteyn

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Ysselsteyn maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u nuttige tips over trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Venray.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1550 tot wel €8800, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteVenray | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5813
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Ysselsteyn juni 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook geldt er een meerprijs voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 of meer.
 • Extra opties als een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder verstrekken wij de begrote kosten van het monteren van een traplift in Ysselsteyn. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.750 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€4.500 – €8.300€3.300 – €6.900halve dag
Twee bochten€5.900 – €10.500€3.850 – €7.0001 dag
Wenteltrap€8.400 – €14.300€5.050 – €10.700Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ysselsteyn.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Ysselsteyn kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Veel showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-ysselsteyn-5813

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ysselsteyn voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 inclusief plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venray via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Venray. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Venray (https://www.venray.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent zoekt uit of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag zelf een model selecteren dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of wilt u aan de slag met een aanvraag? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 5801 MB, Venray
 • Website: www.venray.nl
 • E-mail: gemeente@venray.nl
 • Telefoonnummer: 0478523333

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Ysselsteyn onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en adviseert welk merk/model rijmt met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook liften plaatsen in Ysselsteyn.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ysselsteyn.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse goede fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers waarborgen een korte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse erkende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Heymer, Strobbe, Extrema, Platinum. Erkende specialisten van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, RecentLift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het vinden van een prettige huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Ysselsteyn binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Otolift of Extrema verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 950.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Ysselsteyn is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Ysselsteyn hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 120 KG en 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie