Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vredepeel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Vredepeel maakt het mogelijk! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl bieden wij nuttige adviezen betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de installatiekosten, de WMO regelingen en veiligheid. Daarnaast kunt u ook meteen en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Venray.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder risico en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten liggen tussen de €2550 & €10000, incl. montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVenray | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5816
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Vredepeel juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Tevens komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.400.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.000 of meer.
 • Extra opties als een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verstrekken wij indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Vredepeel. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.700 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.100 – €9.300€3.000 – €6.3005 uur
2 bochten€6.550 – €10.000€4.100 – €7.500Hele dag
Wenteltrap€8.400 – €13.400€4.500 – €9.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Vredepeel.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Vredepeel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u eenvoudig 55% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-vredepeel-5816

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Vredepeel voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 inclusief montage. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venray via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Venray. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Venray (https://www.venray.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een lift kiezen die aansluit op uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 5801 MB, Venray
 • Website: www.venray.nl
 • E-mail: gemeente@venray.nl
 • Telefoonnummer: 0478523333

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Vredepeel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en adviseert welk merk/model matcht met de situatie en het budget. De meeste aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Vredepeel.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Vredepeel.

Goede merken
In ons land zijn meerdere erkende merken operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle levering en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren meerdere geschikte producenten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe. Populaire adviseurs van de genoemde merken zijn Vegro, 123traplift, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Vredepeel binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Otolift & PractiComfort hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Two.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Vredepeel is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Vredepeel benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie