Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Groeningen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Groeningen vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zonder risico en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Via de TrapliftExpert leest u nuttige informatie met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe het werkt, de kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Tevens kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Boxmeer.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De prijzen liggen tussen de €2450 & €10200, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Boxmeer | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5826
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Groeningen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het type trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.300 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Groeningen. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.650 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€5.300 – €8.600€2.500 – €6.0004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €10.000€4.000 – €8.000Hele dag
Wenteltrap€8.550 – €14.200€5.500 – €10.500Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Groeningen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Groeningen is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. De meeste leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-groeningen-5826

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Groeningen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts zijn er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.100 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 inclusief installatie. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al gauw €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Boxmeer via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Boxmeer. Inwoners met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Boxmeer (https://www.boxmeer.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn sturen ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een model kiezen die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5831 JX, Boxmeer
 • Website: www.boxmeer.nl
 • E-mail: gemeente@boxmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0485585911

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Groeningen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal opties introduceren en vertelt welk type lift past rijmt met uw wensen en budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Groeningen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met goede leveranciers van trapliften in Groeningen.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 geschikte traplift fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken waarborgen een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn enkele betrouwbare fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Triwa, Minivator, Platinum. Betrouwbare verkopers van dergelijke merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Groeningen binnen een paar weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Handicare & Smienk hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Groeningen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Groeningen communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans wisselt dat tussen de 110 KG & 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie