Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Overloon

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Overloon kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website kunt u aan de slag met waardevolle gegevens t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, technische details, de montagekosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Boxmeer.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2550 tot wel €9900, incl. plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBoxmeer | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5825
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Overloon mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De offerteprijs komt tot stand middels 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens zijn er extra kosten voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.050 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Overloon. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.550 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.250 – €9.200€2.650 – €6.3004,5 uur
Meerdere bochten€6.050 – €11.100€4.400 – €7.800Eén dag
Draaiende trap€7.850 – €13.700€5.250 – €9.700Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Overloon.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Overloon is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u zo 40% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Flink wat fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-overloon-5825

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Overloon voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Verder verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.100 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de trap bevestigd. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Boxmeer via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Boxmeer. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een veilige manier thuis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Boxmeer (https://www.boxmeer.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn bieden ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een type laten plaatsen die aansluit op uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct aanmelden voor de WMO? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5831 JX, Boxmeer
 • Website: www.boxmeer.nl
 • E-mail: gemeente@boxmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0485585911

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Overloon onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire uitvoeringen introduceren en informeert u over welk soort lift aansluit op uw wensen, eisen en budget. De meeste winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht vindt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Overloon.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Overloon.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal erkende traplift bouwers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers werken met een snelle levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren verschillende geschikte producenten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Heymer, Extrema, Strobbe. Bekende installateurs van deze modellen zijn TipTop, RecentLift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist zal u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Overloon binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Minivator en Smienk verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000XXL.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Overloon is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Overloon benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG – 140 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie