Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maashees

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Maashees biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Onderstaand kunt u aan de slag met uitgebreide beschrijvingen aangaande trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de installatiekosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Boxmeer.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De totale kosten liggen tussen de €2200 tot wel €10200, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBoxmeer | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5823
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Maashees juni 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.100 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Maashees. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.650 – €2.100Dagdeel
1 bocht€5.150 – €8.500€2.750 – €6.5005 uur
2 bochten€6.450 – €11.900€3.750 – €7.3006,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €14.000€5.450 – €9.7005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Maashees.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Maashees is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u maar zo 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Veel verkopers hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-maashees-5823

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel producten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Maashees voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.900 inclusief plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al gauw €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Boxmeer via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Boxmeer. Mensen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Boxmeer (https://www.boxmeer.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn verstrekken ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een model laten installeren die voldoet aan uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5831 JX, Boxmeer
 • Website: www.boxmeer.nl
 • E-mail: gemeente@boxmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0485585911

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Maashees onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u meerdere uitvoeringen introduceren en vertelt welk model in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de tabel hieronder staan winkels en producenten die ook actief zijn in Maashees.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Maashees.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse bekende leveranciers aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle montage en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn enkele bekende fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Platinum, Heymer, Minivator. Bekende dealers van dergelijke merken zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Maashees binnen één tot twee weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals ThyssenKrupp of PractiComfort beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Two.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Maashees is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Maashees hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Standaard schommelt dat tussen de 130 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie