Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Holthees

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Holthees biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u veilig en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met uitgebreide adviezen betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Boxmeer.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven liggen tussen de €2400 tot zo’n €9100, incl. montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBoxmeer | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5824
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Holthees mei 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.350 of meer.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder bekijkt u de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Holthees. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.700 – €2.200halve dag
1 bocht€4.550 – €9.100€2.700 – €6.700halve dag
Twee bochten€5.600 – €11.700€3.950 – €7.3006,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €14.200€5.000 – €10.000Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Holthees.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Holthees is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkopers hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-holthees-5824

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Holthees voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap start bij €2.300 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 incl. installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Boxmeer binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Boxmeer. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Boxmeer (https://www.boxmeer.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door opstapjes of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een traplift uitzoeken die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct hulp aanvragen? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5831 JX, Boxmeer
 • Website: www.boxmeer.nl
 • E-mail: gemeente@boxmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0485585911

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Holthees vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire systemen laten zien en informeert u over welke uitvoering past bij uw trap, situatie en budget. Het gros van de showrooms verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Holthees.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Holthees.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf betrouwbare traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten staan voor een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit verschillende geschikte merken Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe, Extrema. Populaire verkopers van deze merken zijn o.a. Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Holthees binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Stannah + Heymer hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Platinum Curve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Holthees is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Holthees benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak wisselt dat tussen de 130 KG – 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie