Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sambeek

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Sambeek verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u risicoloos en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Via deze website leest u praktische gegevens omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u gratis een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Boxmeer.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zorgeloos en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €2000 oplopend tot 8100, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Boxmeer | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5836
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Sambeek juni 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs hangt af van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.500 incl. montage.
 • Extra opties als een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder vindt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Sambeek. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.600 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.700 – €8.300€2.700 – €6.7004,5 uur
Meerdere bochten€5.750 – €11.700€3.650 – €7.3001 dag
Spiltrap€8.250 – €12.000€5.350 – €10.0006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Sambeek.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Sambeek kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u maar zo 35% – 60% op de nieuwprijs. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-sambeek-5836

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Sambeek voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.450 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende firma die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Boxmeer met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Boxmeer. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Boxmeer (https://www.boxmeer.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien geven ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een model laten plaatsen die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5831 JX, Boxmeer
 • Website: www.boxmeer.nl
 • E-mailadres: gemeente@boxmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0485585911

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Sambeek zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte opties introduceren en adviseert welk type lift past past bij uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder treft u merken en winkels die ook liften monteren in Sambeek.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Sambeek.

Populaire merken
In ons land zijn enkele geschikte traplift fabrikanten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten staan bekend om een korte installatietijd en een goede service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden verschillende grote producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa. Erkende adviseurs van de genoemde merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het vinden van een prettige huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de montage van een traplift in Sambeek al binnen 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Otolift & Extrema verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1100.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Sambeek is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Sambeek communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal valt dit binnen een marge van 100 KG en 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie