Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beugen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Beugen maakt het mogelijk! Meer en meer senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zorgeloos en probleemloos de trap op en af. Op deze webpagina treft u praktische details t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe de producten werken, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Boxmeer.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2000 oplopend tot 8400, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juli 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Boxmeer | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5835
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Beugen juli 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.150 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Beugen. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.550 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€4.550 – €8.000€2.700 – €5.9001/2 dag
2 bochten€6.350 – €10.200€3.550 – €7.4006,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €13.300€4.650 – €10.7005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Beugen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beugen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer merken hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-beugen-5835

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Beugen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Ook onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 inclusief montage. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Boxmeer met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Boxmeer. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Boxmeer (https://www.boxmeer.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn sturen ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een traplift selecteren die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5831 JX, Boxmeer
 • Website: www.boxmeer.nl
 • E-mailadres: gemeente@boxmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0485585911

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Beugen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire stoelliften laten zien en informeert welk type lift past aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel staan winkels en producenten die ook actief zijn in Beugen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Beugen.

Bekende merken
In Nederland zijn vijf bekende traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars garanderen een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren meerdere bekende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er ook producten verkocht van Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema. Grote adviseurs van bovengenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de installatie van een traplift in Beugen binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Triwa + 123 traplift verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Beugen is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Beugen communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie