Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westerbeek

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Westerbeek verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u risicoloos en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder bekijkt u belangrijke beschrijvingen aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kan men kosteloos een brochure of een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Sint Anthonis.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2050 en €10000, inclusief installatie.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSint Anthonis | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5843
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Siena

Kosten traplift Westerbeek juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak zijn er extra kosten voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.250 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een meedraaiende stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bekijkt u de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Westerbeek. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.550 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.300 – €8.600€3.300 – €6.1005 uur
2 bochten€6.100 – €10.900€3.900 – €7.4006 uur
Draaiende trap€8.000 – €12.000€5.100 – €10.300Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Westerbeek.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Westerbeek kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de nieuwprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-westerbeek-5843

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Westerbeek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.000.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sint Anthonis via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Sint Anthonis. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sint Anthonis (https://www.sintanthonis.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een type laten monteren die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Brink 3
 • 5845 BH, Sint Anthonis
 • Website: www.sintanthonis.nl
 • E-mailadres: stbus@sintanthonis.nl
 • Telefoonnummer: 0485388888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Westerbeek zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte liften demonstreren en adviseert u over welk soort lift rijmt met uw wensen en budget. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Westerbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Westerbeek.

Geschikte merken
In ons land zijn vijf populaire traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken beloven een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende betrouwbare merken Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Heymer, Strobbe, Extrema, Platinum. Erkende specialisten van merken als deze zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Westerbeek binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Otolift + Strobbe hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 55.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Westerbeek is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Westerbeek benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans fluctueert dat tussen de 130 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie