Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bergen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Bergen maakt het mogelijk! Flink wat ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. In het volgende overzicht vindt u bruikbare details inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, een technische beschrijving, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Bergen Limburg.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2450 tot wel €8100, inclusief installatie.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Bergen Limburg | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5854
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Bergen april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door twee factoren: het type trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Tevens worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.050 of nog duurder.
 • Extra opties als een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bieden wij de begrote kosten van het installeren van een traplift in Bergen. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.400€1.550 – €2.3504 uur
1 bocht€5.150 – €8.300€2.700 – €5.400Dagdeel
2 bochten€6.250 – €10.500€3.900 – €7.9001 dag
Spiltrap€8.000 – €13.800€4.600 – €9.900Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Bergen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Bergen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u tot wel 55% op de aankoopprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Flink wat verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-bergen-5854

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elk huis is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Bergen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 inclusief installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen Limburg binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Bergen Limburg. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Bergen Limburg (https://www.bergen.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna verstrekken ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een traplift laten plaatsen die voldoet aan uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 2
 • 5854 AX, Bergen Limburg
 • Website: www.bergen.nl
 • E-mailadres: info@bergen.nl
 • Telefoonnummer: 0485348383

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Bergen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende opties introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk model in lijn is met uw trap, situatie en budget. De meeste winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel treft u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Bergen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Bergen.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele professionele merken met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten focussen zich op een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere geschikte producenten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema. Betrouwbare specialisten van deze merken zijn o.a. TipTop, 123traplift, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een passende huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Bergen binnen één tot twee weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Stannah en Extrema hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 75.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Bergen is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bergen werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans wisselt dat tussen de 130 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie