Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ledeacker

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Ledeacker maak langer thuiswonen mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u zonder risico en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze site leest u belangrijke informatie m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, de werking, de totale kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Bovendien kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Sint Anthonis.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De totale kosten liggen tussen de €2550 tot zo’n €9200, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Sint Anthonis | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5846
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Ledeacker juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €6.900 of meer.
 • Een upgrade zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder vindt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Ledeacker. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.750 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.550 – €8.800€3.300 – €6.3001/2 dag
2 bochten€6.050 – €11.300€4.500 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€8.450 – €12.900€4.500 – €9.5001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ledeacker.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ledeacker is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u zo 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkopers hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-ledeacker-5846

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Ledeacker voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.400 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 inclusief plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sint Anthonis via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Sint Anthonis. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een veilige manier in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Sint Anthonis (https://www.sintanthonis.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een stoellift laten installeren dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of meteen een aanvraag indienen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Brink 3
 • 5845 BH, Sint Anthonis
 • Website: www.sintanthonis.nl
 • E-mailadres: stbus@sintanthonis.nl
 • Telefoonnummer: 0485388888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Ledeacker onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire uitvoeringen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model aansluit op uw trap, situatie en budget. Het gros van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Ledeacker.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Ledeacker.

Erkende merken
In uw regio zijn 5 betrouwbare traplift bouwers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken verzekeren een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden 5 betrouwbare leveranciers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer. Populaire wederverkopers van deze modellen zijn Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Ledeacker binnen een paar weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp & Strobbe bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Parallel.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Ledeacker is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ledeacker communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 100 KG – 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie