Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wellerlooi

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Wellerlooi kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zonder risico en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met nuttige beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, technische details, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Ook kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Bergen Limburg.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2400 en €8800, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBergen Limburg | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5856
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Wellerlooi juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs hangt af van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Vaak zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.350 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Wellerlooi. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.700 – €2.3504 uur
1 bocht€4.850 – €9.700€3.200 – €6.6005 uur
Meerdere bochten€6.200 – €10.500€3.900 – €7.3006,5 uur
Spiltrap€8.000 – €12.200€5.050 – €9.800Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wellerlooi.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wellerlooi is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u al snel 40% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-wellerlooi-5856

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Wellerlooi voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 incl. installatie. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen Limburg met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Bergen Limburg. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en beslist of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Bergen Limburg (https://www.bergen.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een lift kiezen die aansluit op uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of meteen hulp aanvragen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 2
 • 5854 AX, Bergen Limburg
 • Website: www.bergen.nl
 • E-mailadres: info@bergen.nl
 • Telefoonnummer: 0485348383

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Wellerlooi onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u passende liften introduceren en adviseert welk model aansluit op uw budget en situatie. Het gros van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Wellerlooi.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Wellerlooi.

Professionele merken
In ons land zijn een aantal goede fabrikanten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten focussen zich op een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele goede leveranciers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Triwa, Extrema, Heymer, Strobbe. Betrouwbare dealers van bovengenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het aanschaffen van een goede huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de installatie van een traplift in Wellerlooi binnen een paar weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Triwa & PractiComfort verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Air.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Wellerlooi is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wellerlooi werkt met een maximale draagkracht in KG. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG en 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze huizen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie