Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Velden

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Velden verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zorgeloos en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze pagina vindt u nuttige informatie inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Venlo.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten schommelen tussen €1650 tot maar liefst €9000, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Venlo | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5941
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Velden juni 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €6.950 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Velden. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.850 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.550 – €9.400€2.650 – €5.800halve dag
2 bochten€6.400 – €11.600€3.750 – €7.4005,5 uur
Spiltrap€8.150 – €12.500€4.650 – €9.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Velden.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Velden kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Veel fabrikanten bieden een assortiment met tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-velden-5941

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Velden voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze liften kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venlo d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Venlo. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Venlo (https://www.venlo.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens ontvangt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een type laten monteren die matcht met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer informatie of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Ericaweg 6
 • 5915 ES, Venlo
 • Website: www.venlo.nl
 • E-mail: afdelingwiz@venlo.nl
 • Telefoonnummer: 0773266430

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Velden vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende modellen tonen en geeft aan welk systeem rijmt met uw wensen en budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Velden.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Velden.

Populaire merken
In uw regio zijn meerdere bekende leveranciers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten staan in voor een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 grote leveranciers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Platinum, Triwa, Minivator, Extrema. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Velden in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Handicare en Smienk verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Velden is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Velden hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie