Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Swolgen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Swolgen vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning de trap op en af. Op deze pagina leest u belangrijke adviezen over trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de onkosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kan men gelijk een brochure of een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Horst aan de Maas.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1550 oplopend tot 9800, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHorst aan de Maas | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5866
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Swolgen april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs komt tot stand middels twee factoren: het type trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Swolgen. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.650 – €2.2504 uur
1 bocht€5.100 – €8.100€3.450 – €6.2001/2 dag
Twee bochten€6.200 – €10.100€3.550 – €7.1005,5 uur
Spiltrap€7.850 – €14.300€4.900 – €9.7006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Swolgen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Swolgen is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. De meeste merken kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-swolgen-5866

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Swolgen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 inclusief installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een driepuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Horst aan de Maas. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat na of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend krijgt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een lift laten plaatsen dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mail: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Swolgen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal opties demonstreren en informeert welke uitvoering past bij uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkels hebben een divers aanbod. In deze tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Swolgen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Swolgen.

Professionele merken
In uw regio zijn verschillende betrouwbare leveranciers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars garanderen een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren vijf betrouwbare producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa, Platinum. Grote specialisten van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur zal u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Swolgen binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Handicare + Strobbe hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare Freecurve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Swolgen is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Swolgen benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Doorgaans schommelt dat tussen de 105 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie