Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Meerlo

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Meerlo verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij nuttige informatie aangaande trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, technische details, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Horst aan de Maas.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2200 tot maar liefst €9100, incl. installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Horst aan de Maas | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5864
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Meerlo juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs hangt af van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast geldt er een meerprijs voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.000 incl. montage.
 • Extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bekijkt u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Meerlo. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.700 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.300 – €8.200€2.500 – €5.9005 uur
Twee bochten€5.800 – €11.900€4.100 – €7.6006 uur
Spiltrap€7.800 – €14.200€5.450 – €9.700Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Meerlo.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Meerlo kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u zo 60% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Flink wat aanbieders hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-meerlo-5864

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Meerlo voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Ook verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.750 incl. installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Horst aan de Maas. Mensen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mail: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Meerlo lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u verschillende liften laten zien en informeert u over welk type lift past aansluit op uw wensen en budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Meerlo.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Meerlo.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal populaire merken werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten staan voor een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan een aantal geschikte traplift bouwers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Platinum, Extrema, Heymer. Grote aanbieders van merken als deze zijn TipTop, Vegro, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een goede huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Meerlo binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Stannah & PractiComfort bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Sadler.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Meerlo is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Meerlo benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG & 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie