Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Broekhuizenvorst

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Broekhuizenvorst maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en comfortabel de trap op en af. Op deze webpagina leest u uitgebreide beschrijvingen inzake trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, technische details, de verwachte kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Horst aan de Maas.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2600 tot zo’n €8800, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHorst aan de Maas | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5871
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Broekhuizenvorst juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De totaalprijs komt tot stand middels 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €6.950 of meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Broekhuizenvorst. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.400€1.750 – €2.100halve dag
Eén bocht€4.700 – €8.200€3.300 – €6.4004,5 uur
2 bochten€6.050 – €11.600€4.450 – €8.0001 dag
Draaiende trap€7.950 – €13.600€4.750 – €9.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Broekhuizenvorst.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Broekhuizenvorst is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u al snel 55% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de aanbieders bieden een assortiment met 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-broekhuizenvorst-5871

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Broekhuizenvorst voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast zijn er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 incl. installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een klaprail.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Horst aan de Maas. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een stoellift laten plaatsen die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of meteen een aanvraag indienen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mail: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Broekhuizenvorst bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u verschillende liften demonstreren en adviseert welke uitvoering in lijn is met uw woning en budget. Veel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Broekhuizenvorst.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Broekhuizenvorst.

Bekende merken
In uw regio zijn vijf goede fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars staan bekend om een snelle levertijd en goede after service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren enkele bekende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema, Triwa. Gerenommeerde installateurs van de genoemde merken zijn Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Broekhuizenvorst binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Acorn of Strobbe verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Sadler.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Broekhuizenvorst is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Broekhuizenvorst verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Meestal valt dit binnen een marge van 110 KG – 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie