Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lomm

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Lomm biedt uitkomst! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zonder risico en zonder enige inspanning de trap op en af. Op deze website leest u praktische gegevens inzake trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kan men gelijk en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Venlo.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2100 oplopend tot 8800, inclusief montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVenlo | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5943
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Lomm juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs hangt af van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Vaak geldt er een meerprijs voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600.
 • Een upgrade zoals een verlichte voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Lomm. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.550 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.250 – €9.500€2.700 – €5.800halve dag
Twee bochten€5.600 – €11.200€4.450 – €7.5006 uur
Spiltrap€7.700 – €12.500€5.350 – €9.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lomm.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lomm is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u zo 60% op de nieuwprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer aanbieders bieden een assortiment met 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-lomm-5943

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Lomm voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.750 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 incl. installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Venlo door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Venlo. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Venlo (https://www.venlo.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Nadien sturen ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten plaatsen die aansluit op uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Ericaweg 6
 • 5915 ES, Venlo
 • Website: www.venlo.nl
 • E-mail: afdelingwiz@venlo.nl
 • Telefoonnummer: 0773266430

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Lomm onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire stoelliften laten zien en informeert u over welk soort lift voldoet aan uw wensen en budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Lomm.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Lomm.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse betrouwbare fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers hanteren een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden vijf erkende producenten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Strobbe, Minivator, Extrema. Erkende montagepartners van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Vegro, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het vinden van een goede huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de montage van een traplift in Lomm binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Otolift of 123 traplift verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950+.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Lomm is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Lomm benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis fluctueert dat tussen de 115 KG en 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie