Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Joost

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Sint Joost verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u veilig en op een prettige manier de trap op en af. In het volgende overzicht vindt u belangrijke tips t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, technische details, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Echt-Susteren.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1750 tot zo’n €8300, inclusief installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteEcht-Susteren | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6112
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Parallel

Kosten traplift Sint Joost juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Bovendien geldt er een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Sint Joost. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.750 – €2.3004 uur
1 bocht€4.700 – €8.700€2.500 – €6.2001/2 dag
Twee bochten€6.450 – €11.900€3.950 – €8.0006 uur
Wenteltrap€8.050 – €13.900€4.550 – €9.200Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Joost.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Sint Joost is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u gemakkelijk 45% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. De meeste merken hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-sint-joost-6112

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Sint Joost voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Tevens zijn er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 inclusief plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Echt-Susteren met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Echt-Susteren. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift de ideale optie is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Echt-Susteren (https://www.echt-susteren.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een type selecteren die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of wilt u aanmelden voor de WMO? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwe Markt 55
 • 6101 CV, Echt-Susteren
 • Website: www.echt-susteren.nl
 • E-mailadres: info@echt-susteren.nl
 • Telefoonnummer: 0475478478

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Sint Joost lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal liften demonstreren en adviseert u over welke uitvoering voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst vindt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Sint Joost.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Sint Joost.

Populaire merken
In Nederland zijn een aantal goede merken actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken garanderen een korte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf betrouwbare producenten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Platinum, Heymer, Minivator, Extrema. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Sint Joost in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & Strobbe verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Platinum Curve.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Sint Joost is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Sint Joost werkt met een maximale draagkracht in KG. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie