Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Susteren

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Susteren vergroot uw zelfstandigheid. Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u risicoloos en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Onderstaand kunt u aan de slag met bruikbare gegevens betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, de unieke werking, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Echt-Susteren.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2000 & €9500, incl. montage.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteEcht-Susteren | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6114
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Susteren juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs hangt af van twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.450 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel treft u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Susteren. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.550 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.650 – €9.800€3.500 – €5.500halve dag
2 bochten€5.800 – €10.500€3.800 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €12.900€5.200 – €9.4001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Susteren.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Susteren is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u maar zo 50% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Veel aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-susteren-6114

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Susteren voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Echt-Susteren met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Echt-Susteren. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Echt-Susteren (https://www.echt-susteren.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een lift kopen die in lijn is met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of snel een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwe Markt 55
 • 6101 CV, Echt-Susteren
 • Website: www.echt-susteren.nl
 • E-mail: info@echt-susteren.nl
 • Telefoonnummer: 0475478478

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Susteren subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een productspecialist kan u een aantal stoelliften demonstreren en informeert welk systeem aansluit op uw situatie. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel bieden wij merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Susteren.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Susteren.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele betrouwbare traplift fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers verzekeren een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende populaire leveranciers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Extrema, Platinum, Minivator, Triwa. Betrouwbare montagepartners van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Susteren al binnen 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Stannah + Heymer verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 2000.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Susteren is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Susteren verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak wisselt dat tussen de 100 KG tot 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie