Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Roosteren

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Roosteren kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u op een veilige manier en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina leest u waardevolle gegevens wat betreft trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Echt-Susteren.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zorgeloos en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €2050 oplopend tot 9000, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteEcht-Susteren | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6116
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Starla

Kosten traplift Roosteren juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €6.950 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Roosteren. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.750 – €2.350halve dag
1 bocht€4.950 – €8.300€3.000 – €6.0001/2 dag
Twee bochten€5.550 – €10.600€4.250 – €7.8005,5 uur
Spiltrap€7.950 – €12.000€4.700 – €10.5006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Roosteren.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Roosteren kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Veel leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-roosteren-6116

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Roosteren voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 inclusief plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Echt-Susteren door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Echt-Susteren. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift de ideale optie is. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Echt-Susteren (https://www.echt-susteren.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat na of de traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een type selecteren die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nieuwe Markt 55
 • 6101 CV, Echt-Susteren
 • Website: www.echt-susteren.nl
 • E-mail: info@echt-susteren.nl
 • Telefoonnummer: 0475478478

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Roosteren zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende modellen laten zien en adviseert welk merk/model matcht met de situatie en het budget. Veel dealers verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Roosteren.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Roosteren.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele betrouwbare producenten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars focussen zich op een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de tabel hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden 5 grote leveranciers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Platinum, Triwa, Minivator, Strobbe. Bekende montagepartners van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist kan u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Roosteren al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als Otolift en Strobbe verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Roosteren is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Roosteren communiceert een maximale draagkracht in KG. Vaak wisselt dat tussen de 105 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie