Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Buchten

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Buchten verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze pagina vindt u handige beschrijvingen m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, de werking, de onkosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Tevens kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Sittard-Geleen.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1850 & €9900, incl. plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Sittard-Geleen | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6122
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Buchten juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien geldt er een meerprijs voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250.
 • Extra opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Buchten. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.800 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.750 – €9.100€2.650 – €5.200halve dag
Twee bochten€5.600 – €11.100€3.700 – €7.400Hele dag
Spiltrap€8.050 – €12.700€4.700 – €10.8005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Buchten.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Buchten is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer fabrikanten bieden een assortiment met tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-buchten-6122

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Buchten voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 incl. installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sittard-Geleen met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Sittard-Geleen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sittard-Geleen (https://www.sittard-geleen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-14 weken. Daarna verstrekken ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een stoellift uitzoeken die aansluit op uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of meteen hulp aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dr. H. van der Hoffplein 1
 • 6162 BG, Sittard-Geleen
 • Website: www.sittard-geleen.nl
 • E-mail: wmo@sittard-geleen.nl
 • Telefoonnummer: 14046

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Buchten subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal liften demonstreren en informeert welk soort lift aansluit op uw situatie. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Buchten.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Buchten.

Professionele merken
In ons land zijn een aantal goede fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers staan voor een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 bekende fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator, Extrema. Bekende aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de installatie van een traplift in Buchten binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Platinum of Strobbe beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 160.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Buchten is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Buchten hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak valt dit binnen een marge van 120 KG en 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie